Ma 2020. március 31., kedd, Árpád napja van. Holnap Hugó napja lesz.
Google PageRank
Címlap Kezdőlap Hírek Építsd újra önmagad!

Építsd újra önmagad!

Elsősorban önmagukat kell legyőzniük

Verejtékben úszó, mégis jókedvű arcok fogadják a látogatókat Forrón. A kyokushin karate és DORS funkcionális edzéseket Géczi Csaba edző irányításával végzik itt rendszeresen a vállalkozó kedvű helybéliek, mintegy újraépítve ezzel egészségüket.

Három megye harminc településén, hatezer résztvevő bevonásával zajlik az a program, melyet a HIKO HONKYOKUSHIN ALAPÍTVÁNY indított útjára. A különböző mozgásformák megismertetésének köszönhetően a résztvevők nem csak fittebbek és energikusabbak lesznek, de megelőzhető különböző krónikus betegségek kialakulása, mentálisan stabilabbá válnak, hosszútávon pedig a munkaerőpiacon is sikeresebbek lesznek.

Az edzéseket irányító Géczi Csabát arról kérdeztük, vajon miként fogadták a helyiek ezt a lehetőséget:

- A hölgyek jellemzően a súlycsökkentére törekednek, emellett sokaknak segít ez a fajta mozgás a stressz levezetésében. A cél elsősorban önmagunk legyőzése, így akik évtizedek óta nem sportoltak, azoknak elsősorban saját lustaságukat kell legyőzniük. Úgy látom, az emberek gondolkodására pozitívan hatott ez a program, egyre többen jönnek edzeni.

Mivel már hosszú hónapok óta zajlanak a foglalkozások, azok, akik az edzések „kemény magját” alkotják, egyre inkább érzik, milyen pozitív hatással van életükre a rendszeres mozgás. Az edzéseken valóban mindenki 100 százalékosan odateszi magát. Akik rendszeresen járnak, jobban érzik magukat a bőrükben, hiszen a napi stressz levezetésére, feszültségoldásra is tökéletes ez a mozgás.

- Nagyon jónak tartom ezeket az edzéseket, hiszen nagyon jó közösség alakult ki annak ellenére, hogy különböző gyakorlatokat végzünk. A karate nagyon kemény, viszont fegyelmezettséget ad, ennek köszönhető, hogy sokkal jobban tudok koncentrálni - mondta el Csépány Gábor.

- Engem két éve műtöttek gerincsérvvel, eddig marékszámra szedtem a gyógyszereket. A mozgásnak köszönhetően mostanra szinte az összes gyógyszert elhagyhattam, emellett önfegyelmet ad. Most már az egész családom jár, így csak jót tudok mondani ezekről az edzésekről – tette hozzá Kótai Zoltán.

- Az EFOP-1.8.6-17-2017-00015 azonosító számú – „A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén - Építsd újra önmagad” elnevezésű pályázat keretében megvalósuló ingyenes edzéseken túl a sporteszközöket, felszerelést, táplálékkiegészítőket is az alapítvány finanszírozza, emellett sportfesztiválokon és edzőtáborokon történő ingyenes részvételi lehetőséget is biztosítja.

A szabadidős sportok, különböző mozgásformák közül a szintén a pályázat keretében felkészített edzők az alapítvány profiljához legjobban illeszkedő sportágakat illetve edzésmódszereket alkalmazzák, mint a kyokushin karate, a Nippon Zengo torna és DORS funkcionális edzés. Mindezeknek köszönhetően a résztvevők fittebbek, energikusabbak lesznek a program végére, ami hozzájárul az egészségük megőrzéséhez, egészséges fizikumuknak és szellemüknek köszönhetően akár a munka világába való visszatéréshez is.

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetések
Kiemelt weblapok:
"Adj vért és ments meg három életet!"
Évente közel fél millió önkéntes embertársunk, önzetlen segítségét várják beteg embertársaink.
Letölthető weblap sablonok
A weblapsablonok.com weboldal egy kiemelt forrása a színvonalas minőségű weboldal sablonoknak.
Magyar Vöröskereszt
Adományozzon a Magyar Vöröskeresztnek!
Keresőszolgálat
A Vöröskereszt segítséget nyújthat Önnek családtagjai keresésében.
Hitel ügyintézés
Túl magas a havi törlesztőrészelet? Pénzre van szüksége? Váltsa ki meglévő magas kamatozású hitelét!
IT-NAV Hungary
Honlapszerkesztés Weblapkészítés, akár díjmentesen is! Kereső marketing, tárhely, tejleskörű szolgáltatás!